玩SBLive 最終極之---換心 --

音效卡的問題在此討論。

版主: DearHoney

回覆文章
hk-chaos
大師

文章 hk-chaos »

closed。
最後由 hk-chaos 於 2003-03-11 11:00 編輯,總共編輯了 2 次。
頭文字 A
初學者

文章 頭文字 A »

剛去買了兩顆 N 系 Black Gate 100uf 50v........... @ $110 each........total: $220

貴到得人驚.... 若改埋 2132U 後雜音依然存在的話(指 4670), 那真是賠了夫人.....
lcm
初學者
聯繫:

文章 lcm »

hk-chaos 大大:
有一事請教,是關於hi-fi pc組合看見你家中的女友好羨慕∼∼∼∼
先列出我家的:pc sound card A2,AMP NAD 306(快要入土),speaker AR TSW210 B(高音變鈍,在想要不要訂單元回來修理..好貴)
問題:
NAD 306 左邊書出有知知聲的雜音,不是speaker問題因為已左右互換都一樣。
請問大大你會做喇叭內的分音電路(因為想切一對喇叭)。
請大家給點指教。thx~~~~

ps:Sorry 問題post在這好像有點不對。
NAD 306 想換做有光纖输入的•AMP
一個超級新手一問
hk-chaos
大師

closed
最後由 hk-chaos 於 2003-03-11 11:01 編輯,總共編輯了 1 次。
hk-chaos
大師

closed
最後由 hk-chaos 於 2003-03-11 11:02 編輯,總共編輯了 1 次。
Panpan
初學者

文章 Panpan »

hk-chaos大大,我真是不明白,係Physic唔掂..
可否指明用那間公司,那種uf既cap呢?等我直接替換..因為參考緊cap都唔明...
opa2132u一定要訂嗎?能否在鴨XX街搵到嗎?
lcm
初學者
聯繫:

文章 lcm »

hk-chaos 謝謝你的意見~~

剛知道NAD 306 左邊書出有知知聲的雜音,是電腦內的雜音
有人可以help help 我~~~
一個超級新手一問 ?_?
Panpan
初學者

文章 Panpan »

請問hk-chaos大大,剛剛拔左augidy出來查看,知道張augudy係sb0090.同有棵5216-07a得一棵是否這棵?
個六個要換既cap位置如何? 頭文字 A

頭文字 A:
剛去買了兩顆 N 系 Black Gate 100uf 50v........... @ $110 each........total: $220 貴到得人驚

頭文字A兄何不買細V細uf,如16V50uf同原cap一樣數植既cap呢?
其實唔可以用翻同本身cap既參數既cap去換?點解要換D唔同?
個個人換的都不一樣uf同V......有甚麼分別呢?
希望hk-chaos大大能夠解析下.
H5N1
初學者

文章 H5N1 »

非常期待hk-chaos兄的"augudy換心篇".......
我的augudy都係sb0090...快快!!
我係極新人一名,都係按"書"(電腦廣場)索驥才上來這個好像香港人比台灣人
還要多的台灣網站。在這..[size=18]恭祝各位
發到唔清唔楚! 要o個樣有o個樣!! 改o野得心應手!!![/size
]
Clark
神人

文章 Clark »

拜託不要在這裡用港式語法
我相信很多人看不懂 :)
回覆文章